Министър-председателят Гълъб Донев не смята, че решението на ЦИК в

...
Министър-председателят Гълъб Донев не смята, че решението на ЦИК в
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Няма драма в ЦИК

Министър-председателят Гълъб Донев не счита, че решението на ЦИК в протоколите от изборите да се записват общо резултатите от машинното и хартиеното гласоподаване, може да докара до нарушение на честността на изборния развой. Той направи коментара си след присъединяване в съвещанието на Общото заседание на Националното съдружие на общините.

Всички механически средства, които подсигуряват това видео за снимане на броенето, надлежно, на резултатите ще бъдат одобрени, избрани от съответната комисия, която ще се занимава със съответната поръчка, разяснява Донев.

Процедурата за обезпечаване на видеонаблюдението в секциите ще бъде транспарантна, добави Донев.

Процедурата, която ще бъде извършена, ще бъде транспарантна, тъй че всички механически средства, които подсигуряват това видеозаснемане на броенето, надлежно на резултатите от изборите, ще бъдат одобрени и избрани от съответната комисия, която ще се занимава със съответната поръчка, сподели той.

Не бих споделил, че има опция за манипулиране на вота – и на хартиения, и на машинния, и на резултатите при сборното записване на двата вота. Но би било добре да се записват настрана и машинният, и хартиеният, с цел да се види хората, които са предпочели да гласоподават машинно какъв е техният дял от всички останали, които гласоподават, означи служебният министър председател и добави, че решението на ЦИК е такова и не вижда проблем и в тази област.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР