Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне утре, 25 октомври, с

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне утре, 25 октомври, с
Коментари Харесай

Борисов се среща утре с премиера на Република Корея

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне на следващия ден, 25 октомври, с премиера на Република Корея Ли Нак-Йон, който идва на публично посещаване в България довечера. Двамата ще проведат среща на “четири очи ”, която ще бъде последвана от пленарни диалози сред държавните делегации, заяви държавната осведомителна работа.

Основна тематика на диалозите ще бъде задълбочаването на двустранното съдействие в региона на търговията, вложенията и нововъведенията. Конкретна стъпка за икономическото взаимоотношение ще бъде учредяването на Българо-корейска комерсиална камара. Началото на бизнес форума ще бъде намерено от двамата министър председатели в Хюндай Център София. Разширяването на икономическите връзки сред двете страни идва след подписаната през 2015 година Декларация за всеобхватно, насочено към бъдещето партньорство.

По време на формалното си посещаване министър-председателят Ли Нак-Йон ще се срещне и с президента Румен Радев и ще бъде посетител на публична вечеря, давана от ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР