Министър-председателят Бойко Борисов ще открие днес Международния икономически панаир в

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще открие днес Международния икономически панаир в
Коментари Харесай

Борисов открива икономически панаир

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие през днешния ден Международния стопански панаир в Мостар. Поканата за присъединяване му в икономическия конгрес, който се организира за 21-ви път, е от Председателството на Босна и Херцеговина и от сръбския президент Александър Вучич, който в понеделник стартира двудневна аудиенция в Босна и Херцеговина.

Международният стопански панаир в Мостар е място за срещи на представители на бизнеса от района и на огромни интернационалните компании.

С наличието си, министър председателят Борисов ще подчертае смисъла на икономическото развиване на страните от Западните Балкани за европейската им вероятност.

Форумът в Мостар ще събира водачи от района на Балканите. Не инцидентно преди началото на председателство на Съвета на Европейски Съюз, Борисов посочи като вероятност за българското председателството развиването на Западните Балкани.
Вчера министър председателят взе участие в работна вечеря, проведена от члена на председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович. В нея участваха и президентите на Сърбия и на Черна гора Александър Вучич и Филип Вуянович, министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Република Сръбска Милорад Додик, президентът на Федерация Босна и Херцеговина Маринко Чавара и Боряна Крищо, председателстваща Камарата на представителите в Парламента на Босна и Херцеговина.

В рамките на визитата на министър-председателя, са планувани и двустранни срещи на премиера с водачи на балканските страни, участващи в Международния стопански панаир.

При предходното си посещаване в Босна и Херцеговина, през октомври 2017 година, министър председателят Борисов подписа съглашение за изменение на Спогодбата сред българското държавно управление и Съвета на министрите на Босна и Херцеговина за интернационалните автомобилни транспорти на пасажери и товари. Прилагането на документа предвиждаше понижението на рестриктивните мерки по маршрутите на българските камиони да докара до общо понижаване на експлоатационните разноски за превозвачите. Българската делегация в Босна и Херцеговина, в която участваха и вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, посети и военната база “Бутмир ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР