Министър-председателят Бойко Борисов разпореди военен въртолет от състава на ВСС

...
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди военен въртолет от състава на ВСС
Коментари Харесай

Борисов изпрати хеликоптер да гаси пожара в Изворище

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди боен въртолет от състава на Висш съдебен съвет да се включи в гасенето на пожара край село Изворище. Хеликоптерът всеки миг ще излети към пожара.

Иглолистната гора, която гори сред с. Изворище, Миролюбово и Батово, община Бургас, по първични данни е 300 дка.

В диалог с началника на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов министър председателят беше осведомен за основаната организация за преодоляване на стихията.

 300 дка гора гори в Бургаско
300 дка гора гори в Бургаско

Няма заплаха за жителите на околните села

От Агенция пътна инфраструктура оповестиха, че придвижването по път III-6009 Миролюбово - Изворище е лимитирано, заради зародилия пожар. Шофьорите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост по обходен маршрут Изворище - Банево - Ветрен - път I-6 Карнобат - Бургас и назад.

На място на пожара все още е целият персонален състав на бургаската пожарна и техниката на Югоизточното държавно дружество.

Пресечната околност и мощният вятър затрудняват дейностите на пожарникарите. По данни на Пожарната потърпевши и заплаха за жителите на околните села няма.

 Пожарът в Монтанско е локализиран Обновена
Пожарът в Монтанско е локализиран

Няма потърпевши

Припомняме, че през днешния ден в страната избухна и различен пожар край село Славотин, който обхвана и няколко къщи. Пожарът беше сполучливо локализиран вследствие на бързите дейности на пожарните екипи.

Сигналът за случая в село Славотин беше подаден към 14.30 часа. Заради мощния вятър, огънят, тръгнал от стърнища и ниски треви, бепе обхванал и част от намиращите се наоколо няколко къщи, множеството от които безлюдни.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР