Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция
Коментари Харесай

Борисов и Ердоган обсъдиха ключов световен проблем по телефона

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, оповестиха от държавната пресслужба.

Двамата разискаха концепцията за образуване на среща в България сред водачите на европейските институции и на Турция.

Премиерът Борисов уточни, че такава среща може да способства нормализирането на разговора сред Европейски Съюз и Турция, което е от съвместен интерес.

Президентът Ердоган поздрави министър-председателя с формалния старт на Българското председателство на Съвета и му пожела то да е сполучливо както за Съюза, по този начин и за страните от района.

В тези часове министър-председателят към този момент е в Швейцария, където ще се включи в Световния стопански конгрес в Давос.

Пристигнах в Цюрих за присъединяване ми в World Economic Forum в Давос и визитата ми в Лихтенщайн, където ще се срещна с принца и министър-председателя. Това написа в профила си в обществената мреже министър председателят Бойко Борисов. Международните задължения му попречиха да участва през днешния ден на вота на недоверия към държавното управление, което разлюти опозицията.

От фотосите излиза наяве, че в Швейцария Борисов е посрещнат от Меглена Плугчиева. Нейният мандат като български посланик в Швейцария изтече, само че очевидно някогашният министър от Тройната коалиция е получила продължение на сегашния, тъй като няма президентски декрет за нов, осведоми " Стандарт ".

Американският президент Доналд Тръмп също дойде в Цюрих, откъдето се насочи за скикурорта Давос за присъединяване в Световния стопански конгрес. От Цюрих стопанинът на Белия дом излетя с хеликоптер до Давос.

Там международният стопански и политически хайлайф чака с неспокойствие да чуе какво има намерение да каже Тръмп по своите планове по отношение на реализирането на концепцията си „ Америка преди всичко ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР