Министър-председателят Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе откриха

...
Министър-председателят Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе откриха
Коментари Харесай

Бойко Борисов и румънският му колега откриха ГКПП Кайнарджа-Липница

Министър-председателят Бойко Борисов и румънският му сътрудник Михай Тудосе откриха новия Граничен контролно-пропусквателен пункт Кайнарджа-Липница.

Граничният пункт е издигнат по план, финансиран с 6 млн. евро от Програмата за трансгранично съдействие Румъния – България, която се управлява от Букурещ. От българска страна бе построен 17 км път, който да свърже нашата територия с румънския общински център Липница.

На пункта ще има едно контролно-пропусквателен пункт, което ще се обслужва дружно от български и румънски гранични служители на реда и митничари.

Надявам се, че Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кайнарджа - Липница " няма да е последният граничен пункт, който ще открием дружно с румънския министър председател. Това съобщи след формалното разкриване Бойко Борисов.

Според него с този нов обект се дава опция за взаимно развиване на търговия и туризъм. " Предстои и откриването на нов мост на българо-румънската граница ", сподели още той. „ Днес през целия ден двете държавни управления (румънското и българското) ще решаваме проблеми, които имаме, само че изводът е, че колкото повече гранични пунктове се откриват, повече се улеснява популацията, бизнеса, туризма, толкоз повече се опознаваме “, сподели Бойко Борисов.

Това е десетият контролно-пропусквателен пункт сред България и Румъния.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР