Министър - председателят Бойко Борисов е призован като свидетел по

...
Министър - председателят Бойко Борисов е призован като свидетел по
Коментари Харесай

Викат Борисов на разпит заради чатовета с Бобоков

Министър - ръководителят Бойко Борисов е свикан като очевидец по делото против предприемача Пламен Бобоков който е разследван за търговия с въздействие и е упрекнат по следствието за аферата с боклука. Утре той ще бъде разпитан по отношение на изнесените от Бобоков изказвания в медиите, оповестяват от прокуратурата. 

Специализирана прокуратура продължава дейностите по следствието по досъдебно произвеждане за незаконно съдружие за търговия с въздействие. Заключението от направената компютърно-техническа експертиза на конфискувани по делото материални доказателства е обект на изчерпателен разбор.

С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното произвеждане се организират голям брой разпити на очевидци и се приобщават документи, относими към предмета на следствието.Предстои също да бъдат разпитани Пламен Нунев, депутат, регионален координаторна Политическа партия ГЕРБ  Русе и Росен Даскалов, някогашен общински началник на ППГЕРБ в Русе. Те са призовани да дадат показания.

Преди няколко дни в утринния блок на БТВ предприемачът Пламен Бобоков сподели чат с премиера Бойко Борисов. Есемесите са от 31 март 2019 година и са свързани с проблема с либийския танкер " Бадр ".

" Добро утро, необут! Задава се огромен проблем с Либия! Моля те да се забележим за 10 мин. и ти ще си прецениш!!! Много те апелирам, въпросът е доста сериозен. Аз от на следващия ден до 9-ти няма да съм в БГ, по тази причина давам напън ", написа Бобоков. " Какво е станало? ", пита Борисов, а предприемачът прецизира: " За кораба ".

Бизнесменът посочи, че след разменените известия двамата са се срещнали и министър председателят е подхванал " съответни ограничения " и е разговарял с либийския си сътрудник Сарадж по проблема. 

Очевидно е, че (с премиера Борисов - бел. ред.) се познаваме от дълго време, сподели Пламен Бобоков. Попитан дали е в близки връзки с министър-председателя, предприемачът съобщи: " Не съм в близки връзки с никого, само че както виждате, си пишем ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР