Министър-председателят Бойко Борисов е напуснал работната среща, посветена на миграцията,

...
Министър-председателят Бойко Борисов е напуснал работната среща, посветена на миграцията,
Коментари Харесай

Председателстващият ЕС Борисов напуснал срещата в Брюксел, за да гледа мач

Министър-председателят Бойко Борисов е напуснал работната среща, отдадена на миграцията, която се организира в неделя в Брюксел, с цел да... гледа мача Япония - Сенегал от Световното състезание по футбол. Куриозният факт заяви в своя Туитър профил кореспондентът на "Файненшъл таймс " Махрейн Хан.

Хан, която е приключила "Модерна история и Политика " в Оксфорд, отбелязва, че Борисов е министър председател на страната, която към момента ръководи Съвета на Европейски Съюз.

Mark of today's migration mini-summit that Bulgarian PM - Bokyo Borissov whose country is still holding the EU presidency - left the room to watch Japan v Senegal in World Cup. #JAPSEN #WorldCup
— Mehreen (@MehreenKhn) June 24, 2018
Тя е сътрудник на международното издание "Файненшъл таймс " в бюрото му в Брюксел от септември предходната година и дава отговор за финансовите и политически вести от Европейски Съюз. От профила ѝ в Туитър е видно, че следи всички срещи, а постингите ѝ дават подтекст на напрегнатата обстановка, обвързвана с новия опит на Европейски Съюз да откри решение на казуса с мигрантите и даването на леговище.

И до момента в който в останалите си туитове Хан приказва за политическите възгледи на Конте, Макрон и Меркел, министър председателят Борисов не участва в тях с нищо. Единствената отредена му роля е на футболен почитател.

В един от мненията под обявата на Махрейн Хан за Борисов е направено значимото конкретизиране, че с изключение на футболен почитател, Борисов е и "професионален футболист ". А с цел да бъде удостоверена верността на изказванието, е оповестена емблематична фотография на Борисов с екип на "Бистришките тигри ".

Неформалната среща, отдадена на миграцията, е едно от най-важните събития в интервала на изтичащото българско европредседателство. Целта ѝ не беше да откри извънредно и единно решение – което си остава все по този начин невъзможна задача, а да очертае посока, в която може да се търсят взаимни отстъпки сред страните членки при новата динамичност в Европейски Съюз след идването на новото италианско държавно управление и опасността от политическа рецесия в Германия поради спора сред Меркел и съдружния ѝ сътрудник Хорст Зеехофер, настояващ за твърди ограничения по отношение на миграцията.

Самият Борисов направи изказвания и преди началото на срещата, и след края ѝ, изтъквайки признанието на европейските сътрудници за напъните на българското държавно управление в защитата на границата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР