Министър-председателят академик Николай Денков е възложил на Министерството на икономиката

...
Министър-председателят академик Николай Денков е възложил на Министерството на икономиката
Коментари Харесай

Кабинетът с превантивни мерки за сигурност и подкрепа на военната ни индустрия

Министър-председателят учен Николай Денков е упълномощил на Министерството на стопанската система и промишлеността, на направление „ Контрол по общоопасните средства “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ към Министерство на вътрешните работи и на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ да извършат инспекции и да подхващат превантивни дейности за сигурността на държавни и частни индустриални предприятия от българската военна промишленост.

Предвижда се на следващия ден екипи на институциите да създадат визити в няколко обекта. Целта е незабавно да се подсилят ограниченията за сигурност на предприятията и хората в бранша, откакто на частен производител край Карнобат.

Освен сигурността на жителите, предприятията и регионите към тях, приоритет на кабинета е и цялостната поддръжка за развиването на родната отбранителна промишленост , основна за стопанската система на България.

Във връзка с гърмежите от нощес, в ход са протоколите за реакция .

С оглед на обстановката, икономическият министър Богдан Богданов е упълномощил усилване на ограниченията за сигурност на всички държавни фабрики от военно-промишления комплекс и регионите край тях.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР