Министър-председателят акад. Николай Денков, в присъствието на министъра на транспорта

...
Министър-председателят акад. Николай Денков, в присъствието на министъра на транспорта
Коментари Харесай

Встъпиха в длъжност първите пилоти на медицински хеликоптери

Министър-председателят акад. Николай Денков, в наличието на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков, връчи свидетелствата за летателна дееспособност (бревети) на първите водачи, които ще извършват интервенции по незабавна здравна помощ по въздух – HEMS. Шестимата водачи, които ще обслужват първите два хеликоптера, минаха теоретично и практическо образование и поставиха сполучливо изпити.

„ Досега най-често приказваме за хеликоптерите, благополучен съм, че към този момент започнахме да приказваме за хората, които са не по-малко значими. Вие сте героите на това, което следва “, обърна се министър-председателят към водачите. Той уточни, че координацията сред другите институции и служби, както и връзката с телефон 112, ще разреши да се реагира оптимално бързо с наличната техника при нужда и ще бъде от изгода за всички.

„ Това се водачи, които ще имат щастието и шанса да дадат старт на системата за незабавна здравна помощ. Това са може би най-подготвените водачи в България. Важното е, че макар скептиците, макар критиците...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР