Министър-председателят акад. Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по

...
Министър-председателят акад. Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по
Коментари Харесай

Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността към МС

Министър-председателят акад. Николай Денков привиква изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет във връзка импортирания в Народното събрание план на Закон за изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи обстановката в Украйна.

То ще се организира в четвъртък. За присъединяване в съвещанието са поканени и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, ръководителите на комисиите в Народното събрание по енергетика - Делян Добрев, по външна политика - Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната - Кирил Петков, и по икономическа политика и нововъведения - Хамид Хамид.

Фокус на съвещанието ще бъде оценката на последствията и рисковете за националната сигурност на Република България при вероятно приемане на проектозакона, който планува анулация в тридневен период на предоставената от Съвета на Европейски Съюз дерогация за преработката на съветски петрол от българската рафинерия.

Доклади по тематиката ще показват способените органи - Държавните организации „ Национална сигурност ” и „ Разузнаване ”, както и Служба „ Военно разузнаване ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР