Министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на земеделието и храните

...
Министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на земеделието и храните
Коментари Харесай

Денков ще открие лаборатория за пестициди на ГКПП „Капитан Андреево“, пристига шефът на Фронтекс

Министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще открият Държавната лаборатория за проучване на пестициди на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Събитието ще се състои през днешния ден на граничния пункт, оповестиха от държавната пресслужба.

Капацитетът на лабораторията ще обезпечи навременен и ефикасен формален надзор без ненужно закъснение. Инвестицията е на стойност 2 милиона лв., а средствата са обезпечени от държавния бюджет.

С стартирането на лабораторията дефинитивно се утвърждава държавният надзор върху храните, които влизат в България.
На работно посещаване в България идва изпълнителният шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита " Фронтекс " Ханс Лейтенс.

В рамките на днешния ден Лейтенс и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще посетят граничния пункт Капитан Андреево и ще участват на церемонията по разкриване на граничното полицейско ръководство в Болярово.

ГПУ - Болярово беше закрито през юни 2022 година със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. След промяната чиновниците бяха пренасочени към структурите в Елхово, Малко Търново и Резово. Дейността на граничната конструкция бе отчасти възобновена от вътрешния министър Иван Демерджиев.

Ръководството на Община Болярово и жителите на крайграничната община продължиха да упорстват структурата да бъде възобновена в цялостен кадрови състав с над 100 гранични чиновници и да е разположена още веднъж в Болярово поради мигрантския напън и сигурността в региона.

В продължение на година и половина бяха изхпратени претенции до всички институции в България, в това число до президента, министър-председателя, регионалния шеф, народните представители от област Ямбол.

ГПУ още веднъж ще се обитава в предоставената от общинската администрация постройка за безплатно прилагане. Община Болярово спомага на Министерство на вътрешните работи и за ремонта ѝ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР