Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей назначи министъра на спорта и

...
Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей назначи министъра на спорта и
Коментари Харесай

Британският кабинет се попълни с министър за самотата

Министър-председателката на Англия Тереза Мей назначи министъра на спорта и гражданското общество Трейси Крауч и на поста " министър за самотата ", съобщи Агенция Франс Прес.

По данни на английския " Червен кръст " повече от 9 млн. британци (при население от 65.6 млн. души) постоянно или непрекъснато страдат от самотност. Организацията назовава това събитие " скрита зараза ", която се разраства.

" За прекалено много хора самотата е тъжна действителност на актуалния живот. Искам да се боря с този проблем в името на нашето общество и на всички нас, да оказвам помощ за превъзмогване на самотата на възрастните хора, възпитателите, тези, които са изгубили близки – с тези хора, които няма с кого да поговорят, няма с кого да споделят мислите и опита си ", се споделя в изказване на Мей.

Мнозинството от хората над 75-годишна възраст живеят сами. Около 200 хиляди по-възрастни жители в Обединеното кралство не са разговаряли с другар или родственик повече от месец, съгласно данни на държавното управление.

Повечето лекари във Англия одобряват сред един и пет пациенти дневно, които са пристигнали основно заради това, че са самотни. Данните са от Кампанията за преустановяване на самотата, която действа като мрежа за справяне с изолацията на възрастните хора.

Мей назначи поста " министър за самотата " към министерството на опазването на здравето по рекомендация на парламентарната комисия за битка с тревожното събитие.

За основаването на комисията е работила починалата депутатка Джо Кокс и нейния сътрудник Сим Кенеди. След убийството на Кокс през 2016, депутатите взеха решение да продължат работата й за битка със самотата и неотдавна оповестиха учредяването на новия орган.

В сряда министър-председателката Тереза Мей дава в резиденцията си на Даунинг стрийт банкет в чест на фонда - основател, който се занимава с реализацията на хрумвания, стартирани от трагично починалата Кокс.

По-късно тази година ще бъде оповестена тактика за битка със самотата, а в правенето ѝ ще вземат участие държавното управление, районните управляващи, обществените служби, доброволци и предприемачи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР