Министър-председателката на Нова Зеландия, Джасинда Ардърн, описа като откровено опасно“

...
Министър-председателката на Нова Зеландия, Джасинда Ардърн, описа като откровено опасно“
Коментари Харесай

Нова Зеландия отказва да отвори границите си

Министър-председателката на Нова Зеландия, Джасинда Ардърн, разказа като „ искрено рисково “ предлагането на политическите си съперници за отваряне на границите на страната, като част от отхлабването на карантинните ограничения, въведени поради новия ковид, съобщи „ Индипендънт “.

В своята ежедневна конференция тя акцентира, че моментът за предприемането на тази стъпка към момента не е пристигнал. „ Видях през днешния ден и през миналата седмица апели границите ни да бъдат отворени към света, в който вирусът ескалира, вместо да се забавя, а в някои страни към момента даже не е достигнал пик, когато инфектираните надвишават 10 млн. в международен мащаб а смъртните случаи – над половин милион, до момента в който страните удължават и се връщат към изключително състояние “, разяснява премиерката и добави, че договаря само с Австралия за специфични условия за пътешестване на жителите.

Освен това тя подсети, че на всички е разрешено да посещават заведения, питейни заведения, да се любуват на уикенда, да работят в офисите си и да се събират „ по колкото желаят “.

Противниците на Ардърн от Националната партия обаче не са съгласни с доводите ѝ. „ Стратегия, която споделя, че би трябвало да сме затворени за идващите 12-18 месеца е просто несъстоятелна “, съобщи водачът на политическата групировка, Тод Мюлер.

Този спор поражда месеци преди идващите парламентарни избори в Нова Зелания, планувани за 19 септември. Островната страна е считана за една от най-добре преодоляващите рецесията с COVID-19 поради въведените в точния момент рестрикции за предварителна защита на разпространяването на болестта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР