Министър Христо Проданов проведе работна среща с представители на туристическите

...
Министър Христо Проданов проведе работна среща с представители на туристическите
Коментари Харесай

Министерството на туризма и бизнесът ще популяризират ваучерите за туристически услуги


Министър Христо Проданов организира работна среща с представители на туристическите организации и на Асоциацията на операторите на ваучери за храна.

„ През идващите седмици ще стартираме акция за опцията ваучерите за храна да се употребяват и за туристически услуги измежду потребителите и работодателите. 1,2 милиарда лева се отделят за ваучери и една четвърт от тях, в случай че могат да бъдат употребявани от хората за туристически услуги, то това ще бъде сериозна помощ за сектора “, разгласи министър Проданов.

След актуализацията на държавния бюджет за 2022 година, ваучерите за храна могат да се употребяват и за възнаграждение на туристически услуги според Закона за туризма.

„ Нека сме дейни в промоцията на ваучерите, тъй като е добра опция за стимулиране на вътрешния туризъм. Стремежът ни е да покажем, че има изгода от ваучерите за българските туристи и бизнеса, с цел да бъдат включени и в идващия бюджет “, добави министър Проданов.

На срещата стана ясно, че към този момент има огромен интерес от страна на хотелиери, ресторантьори и снабдители на туристически услуги. Чрез ваучерите за храна към този момент може да се заплащат услуги според Закона за туризма - настаняване, хранене и превоз, здравни, спа и уелнес услуги, както и услуги, свързани с пътувания, развлечения, спорт и отдих, прояви и други събития с културен и опознавателен темперамент, конгресни и настоятелен прояви и други услуги, предлагани и потребявани от туристите по време на тяхното пътешестване и престой. Всички снабдители на туристически услуги, регистрирани за практикуване на комерсиална активност на територията на Република България и регистрирани по Закона за Данък добавена стойност, могат да сключат контракт за обслужване с оператор на ваучери за храна.



В срещата участваха зам.-министър Ирена Георгиева и представители на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Асоциация за къщите за посетители, Българска асоциация на заведенията, Обединение Бъдеще за туризма, Алианс на Туристическата промишленост в България, Сдружение Туризъм, Асоциация на българските туроператори и туристически сътрудници, Сдружение „ Рафаел – инфо, просвета и туризъм “ и Асоциация на операторите на ваучери за храна в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР