Министър Динкова участва в неформалната среща на министрите на туризма

...
Министър Динкова участва в неформалната среща на министрите на туризма
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Работим за устойчиво развитие на туризма в България

Министър Динкова взе участие в неофициалната среща на министрите на туризма на Европейски Съюз
Работим за стабилно развиване на туризма в България, като слагаме специфичен акцент върху публично-частните партньорства и работата с локалните управляващи. Това съобщи министър Зарица Динкова при откриването на неофициалната среща на министрите на туризма на Европейски Съюз, която се провежда през днешния ден в Палма де Майорка, оповестяват от пресцентъра на министерството.

Създадохме целенасочена стратегия за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България, която има за цел да притегли повече внимание към тези райони, съобщи Динкова.

Конкурентоспособността на бранша зависи от готовността да се отговори на бързо възходящото
търсене на по-устойчиви и екологични туристически артикули. Предизвикателствата са налице,
само че за нас те са тласък за използване на новаторски решения, добави тя. 

Търсенето на достоверни преживявания обгръща всеки бранш на хотелиерството и туризма, отбеляза още министърът на туризма. По думите и в това отношение Европейски Съюз би трябвало да подтиква нови бизнес модели, които ги дават. Това ще подкрепи локалните общности и развиването на икономиката.

Добре подготвените и квалифицирани експерти в областта на туризма са в основата на
устойчивото развиване на туристическа промишленост. Изключително значимо е и развиването на новите технологии. За страдание, България изостава във връзка с развиването цифровите умения сред заетите в бранша, добави министър Динкова и настоя в границите на Пакта на Европейски Съюз те да бъдат насърчени, както в границите на просветителни стратегии, в процеса на подготовка и
преквалификация, по този начин и в продължаващото образование на заетите в бранша.

Неформалната среща на министрите на туризма в Палма де Майорка завърши с приемането на декларация под наслов „ Път към обществена резистентност на туризма в Европейски Съюз ", която беше подкрепена от България. Целта на документа е да сложи туризма в центъра на дневния ред на
Европейски Съюз и да изиска съответен бюджет за основни действия за двадесет и седемте страни членки на ЕС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР