Минимум 10 ще бъдат новите футболисти в Спартак Варна. Това

...
Минимум 10 ще бъдат новите футболисти в Спартак Варна. Това
Коментари Харесай

Треньорът на Спартак Варна: Ще вземем минимум 10 нови

Минимум 10 ще бъдат новите футболисти в Спартак Варна. Това съобщи в изявление за „ Морски гонг” по Дарик Варна треньорът на варненския клуб Енгибар Енгибаров. Засега са планувани 5 контролни срещи по време на подготовката, която ще притече напълно в морската ни столица и ще започва 15 януари. Съперниците за спарингите занапред ще се прецизират.

„ По принцип предлагането пристигна преди Нова година от сегашните шефове на Спартак Варна, което допускам не е еднолично и не съм се замислял и за минута. Имам сантименти към клуба и на мен ми е болно, че тимът се намира в това състояние. Това е мъчно, само че съм уверен, че с общи старания и труд и работа, тимът ще се върне на мястото си в българския футбол “, стартира Енгибаров.

„ Искрено имах вяра, че битката ще има сполучлив край. Единственият път пред тима бе сливане – на някогашни, сегашни играчи и почитатели. Обединението прави силата. Това бе показателно, тези неща, които се случиха. Мисля, че сме на верен път. Спартак е тим с история и не може да бъде премахнат по този начин. Догодина е 100-годишнината. Работим за това, да я посрещнем с гордо вдигната глава “.

„ Щабът в този момент е Бойко Каменов, за треньор на вратите водим договаряния. Имаме оферти, само че казусът при нас е, че множеството хора се отнасят малко с съмнение. За мен най-важното е, че базите ще се върнат черно на бяло на клуба, ще стартира построяването на стадиона. Там като се завърне, нещата ще си дойдат на местата “.

„ Подготовката стартира на 15 януари. Още от първия ден работим по селекцията. Ясно ни е, че тимът е млад и некомпетентен. Нужна ни е работа и време. Идеята е да стабилизираме тима, да вземем нови, които са ни нужни на този стадий и занапред нататък я Спартак да се работи професионално. Лятото желаеме още по-добра селекция и да нападаме Б група и всичко да е по естествения си път “.

„ Минимум 10 нови ще вземем. На този стадий няма да търсим играчи от други градове, а тук от района. Все още няма никой сигурен. Все още прецизираме съперниците за петте ни контроли. Това на този стадий е задоволително. С течение на времето ще забележим. Засега имаме пет дати за инспекции “, добави експертът.

„ Няма вид да се включим в този момент в Балик Къп. Имаме много работа за извършване. Не сме подготвени сега за това. Началото на февруари ще ни е първата инспекция “

„ Всичко е въпрос на договаряния – да убедим играчите в идея на Спартак. В аматьорския футбол не е като в професионалния. Всеки може да иде, където си желае, когато си желае. Затова е малко по-сложно “, добави треньорът.

„ Аз съм работил като старши треньор. В Дунав, Бяла, Бенковски, бях и в Дубай. За първи път бях асистент на Николай Костов в Ботев. Той е енциклопедия на футбола. Той е доста компетентен, поддържаме контакти и в този момент, оказва помощ ми със препоръки. Доволен съм от престоя си в Ботев Пловдив “, изясни Енгибаров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР