Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София

...
Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София
Коментари Харесай

Затопляне започва днес

Минималните температури ще са сред 4° и 9°, в София - към 3°, а тук-там в низините и котловините ще има утринни мъгли.

През деня ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над Източна България, а след обяд - и над планинските региони. На обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Ще се затопли и оптималните температури ще са сред 18° и 23°, в София - към 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива. На обособени места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, след обяд - от юг. Максималните температури ще са от 16° до 19°. Температурата на морската вода е от 12° до 14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали слаб дъжд, над към 2000 метра - слаб сняг. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 4°.

В четвъртък и петък стоплянето ще продължи. Сутрин ще бъде относително хладно, само че най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и в четвъртък тук-там основно в планинските и североизточните региони, а в петък в планинските региони в Западна България, ще има валежи, съпроводени от гръмотевици. Повишена възможност за местни по-интензивни феномени има в четвъртък.

В събота следобяд тук-там в западните региони още веднъж ще превали и прегърми, до момента в който на изток ще е без превалявания, с сдържан изток-североизточен вятър и най-вече слънчево. В неделя ще доминира слънчево време с купеста облачност следобяд. Само на обособени места ще превали временен дъжд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР