Минималните температури ще бъдат от 9° до 17°, а максималните

...
Минималните температури ще бъдат от 9° до 17°, а максималните
Коментари Харесай

Слънце на изток, превалявания на запад

Минималните температури ще бъдат от 9° до 17°, а оптималните - сред 23° и 28°, на морския бряг – от 20° до 22°.

Ще доминира слънчево време с условия за валежи в Западна България, където още преди обяд в обособени региони, а след обяд на повече места, основно в планинските региони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд сдържан, от изток.

По Черноморието ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще има раздрана висока облачност, само че тук-там в масивите от Западна България, основно в следобедните часове, ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове - от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 11°.

В четвъртък и петък ще има раздрана облачност, към и след обяд над Западна България - купеста; тук-там там, с по-голяма възможност в петък и в планинските региони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в Източна България в четвъртък след обяд - сдържан, от изток..

През почивните дни и в понеделник над източните региони ще доминира слънчево време, само че в Западна България, а в неделя и над Централна, основно към и след обяд, на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Повишава се вероятността на обособени места явленията да са интензивни.

Температурите през целия интервал ще останат без основна смяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР