Минималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, по

...
Минималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, по
Коментари Харесай

Отива си лятото, идва есента

Минималните температури ще бъдат сред 14 и 19 градуса, по Черномориието от 20° до 23°, в София към 11°, а оптималните сред 28° и 33°.

Ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове, основно над планинските и източните региони, ще се развие купеста облачност, а на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България сдържан вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 28 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра към 16°.

В неделя ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове на обособени места в източните и планинските региони са вероятни краткотрайни валежи. Вятърът ще бъде от изток-североизток, по-късно денем от изток-югоизток, слаб, в източните региони до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 28 и 33 градуса.

Привечер и през нощта против понеделник от северозапад на югоизток ще се развива купесто-дъждовна облачност и до сутринта в северозападната част от страната ще има превалявания и гръмотевици, в крайните северозападни региони интензивни. Вятърът ще се ориентира от северозапад.

В понеделник облачността ще е по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, а в обособени региони градушки и краткотрайно увеличаване напразно.

Дневните температури ще се намалят повече в Западна България и оптималните там ще са към 20°-22°, на изток до 28°-30°. До края на деня вятърът още веднъж ще се ориентира от североизток, а през нощта против вторник в по-голямата част от страната преваляванията краткотрайно ще спрат, а гръмотевиците ще затихнат.

Във вторник ще има променлива облачност, по-често забележителна сутринта по Черноморието, след обяд и над останалата част от страната. Остава с нараснала възможност за превалявания, допустимо е и да прегърми.

В сряда ще доминира слънчево време. Вероятността за превалявания последователно понижава, а температурите ще се покачат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР