Минималните температури днес ще са между 0° и 5°, а

...
Минималните температури днес ще са между 0° и 5°, а
Коментари Харесай

Жълт код за валежи от дъжд в крайните южни и източни райони

Минималните температури през днешния ден ще са сред 0° и 5°, а оптималните - сред 3° и 8°, малко по-високи в крайните южни региони.

Ще духа слаб североизточен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад.

В източната половина от страната ще има и превалявания от дъжд, обилни по количество тук-там в Родопите и крайните южни и източни региони. Сутринта в Североизточна България ще има условия за поледици. В Западна България ще има най-вече ръмежи, преди обяд на доста места и мъгли.

Жълт код е разгласен в 8 области на Източна и Южна България поради обилни количества превалявания. Това са областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна и Добрич, където се чакат количества дъжд от 20-35 mm, а тук-там и повече.



Облачно и дъждовно ще бъде времето по Черноморието. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 8° и 10°. Вълнението на морето ще бъде едва.



Облачността и в планините ще е забележителна, ще бъде и мъгливо, а в източната половина от страната ще има и превалявания от дъжд. В Родопите, Странджа и Сакар се чакат обилни количества. В масивите от Западна България преваляванията ще са слаби, над 1600 метра ще са от сняг. Преди обяд вятърът ще е южен, до края на деня ще се ориентира от северозапад.





През нощта преваляванията ще продължат, а в четвъртък ще се задържи облачно, тук-там в низините и мъгливо. В петък в доста региони облачността краткотрайно ще понижава до слънчево време, а с увеличаване напразно от северозапад ще се затопли, дневните температури ще се покачат с 5-6 градуса. Новата година ще стартира с прохладно и относително топло време.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР