Минималните температури днес са положителни – от минус 2° във

...
Минималните температури днес са положителни – от минус 2° във
Коментари Харесай

Валежите спират в следобедните часове

Минималните температури през днешния ден са позитивни – от минус 2° във Враца, Кюстендил и Разград до 6° на морския бряг, в Бургас и на нос Шабла, в София – 3°. Най-големите измерени в станциите количества през нощта са до към 15 литра на кв.м, съобщава Българска национална телевизия.

В следобедните часове преваляванията ще стопират, а облачността ще стартира да се раздира и понижава.
Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 5° и 12°, в София – към 7°. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

През нощта, повече облаци ще има единствено над Южна България. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 1° и 4°, в София – към 0°, а оптималните – сред 8° и 13°, в София – към 10°. Вятърът ще бъде слаб, от изток-югоизток.

Ще бъде съвсем без превалявания, а след обяд облачността над Северна и Източна България ще стартира да понижава.

По Черноморието денят тук-там ще стартира с мъгли, които обаче бързо ще се разсеят и денем ще бъде слънчево. Вятърът и вълнението на морето ще бъдат слаби.

В планините тук-там ще има слаби валежи, най-вече от сняг. Ще духа слаб запад-югозападен, по високите елементи на Рила и Пирин – сдържан, северозападен вятър. Максималните температури по върховете - от минус 7 до минус 3 градуса.

В неделя ще бъде слънчево, сутринта тук-там мъгливо. След студеното утро, денем с сдържан южен вятър ще прониква по-топъл въздух и оптималните ще тръгнат нагоре.

В понеделник и вторник ще бъде още по-топло, само че още веднъж ще има превалявания от дъжд,
по-значителни през втория ден. В сряда преваляванията ще продължат, а температурите ще се намалят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР