Минималните температури днес са от минус 5° в Драгоман до

...
Минималните температури днес са от минус 5° в Драгоман до
Коментари Харесай

Валежи почти навсякъде до петък. После температурите рязко скачат

Минималните температури през днешния ден са от минус 5° в Драгоман до 6° в Ахтопол, Свищов и Бургас, в София - минус 2°. Вятърът към този момент се ориентира от изток-югоизток и ще бъде сдържан, краткотрайно мощен. Започналото от югозапад нарастване на облачността ще продължи и към края на деня в югозападните региони ще завали дъжд. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 14° и 19°, в София - към 15°, оповестява Българска национална телевизия.

През нощта превалявания ще обзет съвсем цялата страна, най-късно Югоизточна България. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 4° и 9°, в София - към 5°. Още сутринта преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздра и ще намалее до слънчево време. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югоизточен вятър. Дневните температури още ще се покачат и оптималните в по-голямата част от сраната ще бъдат сред 15° и 20°, в София – към 17°, значително по-ниски по Черноморието, сред 9° и 12°. Там ще превалява и в часовете преди обяд и едвам през втората половина на деня облачността ще стартира да се раздира. Ще духа сдържан и мощен югоизточен вятър. Ветровито и в планините на следващия ден, с сдържан и мощен, само че югозападен вятър. И там преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздра.

В четвъртък още веднъж ще има превалявания, съпроводени тук-там от гръмотевици, само че в петък и през почивните дни ще бъде слънчево, а температурите значително ще се покачат до 24 градуса тук-там в страната в неделя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР