Минималната работна заплата ще се увеличи рязко от следващата година.

...
Минималната работна заплата ще се увеличи рязко от следващата година.
Коментари Харесай

Минималната заплата скача рязко от 2018-а. Вижте колко става

Минималната работна заплата ще се усили внезапно от идната година. От 1 януари 2018 година ще се вдигне от 460 на 510 лв.. Размерът й ще се увеличи с 10,9% спрямо актуалната година, реши държавното управление на последното си съвещание за тази календарна година.

От 1 януари 2018 година минималната работна часова заплата ще бъде 3,07 лева, осведоми пресцентърът на Министерски съвет.

По-високият размер на минималната заплата ще стимулира търсещите работа и ще способства за понижаване на риска от беднотия измежду работещите. Увеличението й отразява декларирания приоритет на държавното управление за стабилно повишение на стандарта на живот, показва се в претекстовете към решението.

Там се акцентират фактори като икономическия напредък, устойчивите темпове на Брутният вътрешен продукт през последните години, увеличението на броя на заетите и растежа на междинната работна заплата в страната.

Предложението на държавното управление за увеличение на минималната работна заплата следващата година мина през разискване в Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС) преди дни, като по този начин бе спазена процедурата.

Очаквано предлагането за растеж беше подкрепено от синдикатите, а всички работодателски организации бяха срещу.
тагове минимална заплата скок 2018 година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР