Минималната работна заплата да бъде основна, както досега, като върху

...
Минималната работна заплата да бъде основна, както досега, като върху
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“: Минималната работна заплата да бъде основна, както досега

Минималната работна заплата да бъде съществена, както до момента, като върху нея да се начисляват класът и всички други непрекъснати хонорари, а цената ѝ да се дефинира като 50% от междинната работна заплата за първите 2 тримесечия от настоящата година.

Това е позицията на „ Продължаваме промяната “ и точно това предложение ще поддържа на второ четене по отношение на препоръчаните промени в Кодекса на труда.

„ Виждате, че в дневния ред на Народното събрание болшинството постави Кодекса на труда като 9 точка. Въпреки че с сътрудниците от Българска социалистическа партия имахме предпочитание, с гласовете си не успяхме да я преместим като точка 2. Заради поредността ѝ в дневния ред най-вероятно няма да може да бъде прегледана в границите на тази седмица и календарна година. Важно е да подчертаем, че определянето на минималната работна заплата изисква уравновесен метод и диалози с работодателите и синдикатите ", съобщи Искрен Арабаджиев от „ Продължаваме промяната “, който е заместник-председател на Комисията по труда, обществената и демографската политика.

" Вчера в комисия имаше няколко оферти, а това, което събра поддръжка, беше на ГЕРБ - минимална работна заплата да бъде брутна и да се дефинира на база 12 месеца за миналата година. „ Продължаваме промяната “ се въздържахме на това предложение. Ние поддържаме минималната работна заплата да бъде 50% от междинната за страната за първите 2 тримесечия на настоящата година. Никога не сме предложили класът да отпадне. Смятаме, че сега диалогът дали минималната работна заплата да бъде брутна, или съществена, не може да се организира в зала, защото изисква спомагателна работа по образуване на формулировка какво значи брутна работна заплата и не можем в границите на този къс период да приемем такава смяна “, добави Арабаджиев.

„ Вярваме, че ще можем да намерим задоволително и градивно решение в зала посредством разговор и единодушие “, сподели в умозаключение Арабаджиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР