Минималната пенсия се увеличава от 1 октомври на 370 лв.

...
Минималната пенсия се увеличава от 1 октомври на 370 лв.
Коментари Харесай

Окончателно: От 1 октомври се увеличава минималната пенсия

Минималната пенсия се усилва от 1 октомври на 370 лева Това гласоподаваха дефинитивно депутатите на второ четене при приемане на бюджета за Държавното публично обезпечаване.

Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия поддържаха и това искане, като и от двете партии в прав текст признаха, че няма да си разрешат да не поддържат нарастване на минималната пенсия. Така се повтори гласуването от бюджетната комисия, като единствено ГЕРБ се въздържа от поддръжка, а един техен народен представител даже гласоподава срещу. ГЕРБ не посмя да застане непосредствено против нарастването, само че имаше такова предложение към законопроекта, което бе отхвърлено. 

" Стана страхотна неразбория. Вие желаете да извършите минималната пенсия на 490 лева Какво ще вършим с другите пенсии? Средната пенсия отива на кино ", заключи държанието на левицата Мика Зайкова .

" И 370 лева е на границата на беднотия ", отвърна й Георги Гьоков , само че направи спогодба в Народното събрание да си помислят какво ще вършат с пенсиите. Гьоков в прав текст призна, че левицата се пази да не излезе, че не поддържа нарастване на минималната пенсия. " И 1000 лева да поискате да стане, ние ще подкрепим ", съобщи малко и ясно той. 
 Тотален безпорядък с пенсиите в Народното събрание, депутатите одобриха добавки от 100 лева на ГЕРБ и 120 лева на Движение за права и свободи Тотален безпорядък с пенсиите в Народното събрание, депутатите одобриха добавки от 100 лева на ГЕРБ и 120 лева на Движение за права и свободи
Гласуването на второ четене на измененията в бюджета на държавното публично обезпечаване в пленарна зала сервира огромна изненада. ГЕРБ,...

" Поставяте ни в невъзможност. Няма парламентарна група, която да не поддържа нарастване на минималната пенсия ", съобщи и Хасан Адемов (ДПС). " Кажете си, че желаете минималната пенсия да остане 300 лева ", прикани го Зайкова от Има Такъв Народ, от които идва предлагането за нарастване.

" Защо не помислихте, като гласувахте преди 40 минути за 120 лева добавка ", попита сътрудниците си от Движение за права и свободи и Георги Попов от Има Такъв Народ. Адемов обаче продължи да заобикаля директното самопризнание, че не желаят нарастване на минималната пенсия. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи упорстват вносителите на другите оферти да ги отдръпват, с цел да ги спасят от срама да не поддържат нарастване. Това, несъмнено, не стана.

Въпреки поддръжката, Българска социалистическа партия не пропусна да разкритикува този метод. " Как наподобява една страна, в която две трети от пенсионерите получават минимална пенсия?! Така излиза, че не се зачита общественият принос ", разяснява Георги Гьоков.

От друга страна, той добави, че след 12 година ръководство на ГЕРБ и никакви ограничения за адекватност на пенсиите, в този момент се чудим какво да вършим, с цел да осигурим заслужен живот на възрастните хора, с което аргументира поддръжката на левицата.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР