Минималистичният стил, който отдавна владее нашия гардероб, а и интериора

...
Минималистичният стил, който отдавна владее нашия гардероб, а и интериора
Коментари Харесай

Минимал грим или как да редуцираме грим колекцията си?

Минималистичният жанр, който от дълго време владее нашия дрешник, а и интериора в домовете ни, се трансферира към обичаното ни нещо – макиажа.

Точно по този начин, наклонността на минимализма в грима към този момент има доста почитатели, които имат вяра, че това е освен страховит метод да реализираме красива визия, само че и решение на казуса с многото непотребни покупки за артикули, които съвсем не използваме.

Какво съставлява минималистичната грим философия?

Запалените по нея се придържат към просто предписание. Те употребяват до пет продукта върху лицето си. Чрез оскъдния брой можем да насочим по-добре финансите си и да си позволим да закупим по-качествен и по-скъп макиаж, вместо да харчим за доста и непотребни артикули.

Как да редуцираме грим сбирката си?

Признайте си, какъв брой тъкмо гримове имате? Колко безчет червила сте си купили, от които, несъмнено, ползвате единствено няколко? Колко молива за вежди? Прост, само че доста ефикасен метод за почистване на гримовете е да отделим на една страна не тези, които най-вече харесваме, а тези, без които не можем. След като създадем своята “нужна ” купчинка е време за втори стадий – преразглеждането й. От нея извадете всичко, което не употребявате всекидневно и… Готово! Имате своята минималистична сбирка гримове. Какво да вършиме с останалите ли? Почистете ги деликатно, дезинфекцирайте ги и ги подарете на околните си приятелки. Няма жена, която да не обожава такива дарове.

 минимал грим1

Кои рекомендации да следвате в своята минималистична  грим рутина?

  • Опитайте всяка седмица да имате по един ден, в който да не употребявате никакъв макиаж . По този метод ще оставите кожата да си почине, а и някак по-лесно ще започнете да харесвате лицето си без да е гримирано. Ключът към минималистичния грим е да се харесваме естествени.
  • Внимавайте с веждите! Те са рамката на лицето и трансформират извънредно доста визията ни. Когато човек се гримира по-силно, веждите са по-подчертани и по-тъмни. Когато обаче преминете към рутина от няколко продукта, то е добре да преминете и към по-светъл и лек молив. По този метод лицето ще наподобява по-нежно и хармонично.
  • Заложете на лека серпантина. Тя няма да слепва миглите, а единствено внимателно ще подчертае погледа ви. Може да опитате кафява или даже транспарантна серпантина. Този макиаж трик е съвършен за всички, които работят в корпоративна среда, където чистото и не прекомерно гримирано лице е за предпочитане.
  • Не забравяйте своята слънцезащита!  Тя не е измежду продуктите, които да изключите от грим рутината си, тъкмо в противен случай. Винаги, безусловно постоянно нанасяйте слънцезащита.
  • Ако обичате подчертани очи, направете го с кафяв молив за очи или с кафеникави сенки. Изберете мек молив или неособено покривни сенки. Така хем ще постигнете дълбочина, хем ще е красиво и внимателно.
Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР