Мини футболни вратички, баскетболен кош на тополата, пързалка, пясъчник, кътчета

...
Мини футболни вратички, баскетболен кош на тополата, пързалка, пясъчник, кътчета
Коментари Харесай

Село Стубел има ново игрище за малки и големи /снимки/

Мини футболни малки врати, баскетболен панер на тополата, пързалка, пясъчник, кътчета за отдих с масички и пейки, заобиколени от високи дървета - по този начин наподобява новата комбинирана площадка в монтанското село Стубел. Тя се намира в по този начин наречената Корейска махала и е построена със средства от фонда за локални начинания на община Монтана. Успешното привършване на плана бе отпразнувано от десетки поданици и посетители на селото. 
Кметът на Монтана Златко Живков бе посрещнат с самун и сол на тържеството. Той подари на дребните спортисти от Стубел две футболни топки и една баскетболна.
„ Не мога да допускам, че това място, което бе обрасло с плевели и шубраци, в този момент наподобява по този начин. Радвам се на постигнатото, тъй като тук има доста деца и младежи, които спортуват ”, съобщи Живков. Той добави, че планът, на стойност 3 000 лв. е бил единствено началото. Още близо 7 хиляди лв. са вложени за благоустройствени действия и съоръжение на  спортната площадка.
„ Изграждането беше по-трудно в сравнение с си представяхме ", сподели на откриването Емилия Григорова – кмет на Стубел.
" След като разчистихме терена, трябваше да го изравним и тогава доста хора се включиха непринудено, работиха с готовност. Надявам също по този начин с готовност да се грижим за него и отсам да тръгнат състезатели, които да разнесат славата на Стубел като Стефан Найденов – Доктора* ", добави тя.
„ Това е вторият план, които се финансира в Стубел със средства от Фонда за локални начинания, съобщи Емилия Лисичкова ръководител на платформа Агора. /Фондът в община Монтана бе основан по план на АГОРА, с поддръжката на фондация „ Америка за България ”/ Основната концепция, която ни е водила в това начинание е, че тези планове освен усъвършенстват средата, само че и сплотяват общността. Всичко това е сърце, труд и предпочитание за смяна ", добави Лисичкова.
В края на формалната част, бяха връчени дипломи на приключилите 4 деца в лятното учебно заведение, проведено в читалището на Стубел. Те първи излязоха на терена с новите топки, подарък от кмета Живков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР