Миневер Шабан е една от онези млади хора, които вярват,

...
Миневер Шабан е една от онези млади хора, които вярват,
Коментари Харесай

Миневер Шабан разобличи тормоза на Рашков: Репресиите няма да ни уплашат, ние сме № 1

Миневер Шабан е една от тези младежи, които имат вяра, че да се промени България, би трябвало да вземат участие в политическите процеси. Член е на Младежко Движение за права и свободи. На ноемврийските избори предходната година е ръководител на 107-а секционна изборна комисия в Хасково.

Ще запомни изборите обаче не с върховенството на закона, а с милиционерския тормоз. Всичко стартира, когато в секцията влизат регионалният шеф на Хасково, заместител регионалният шеф на Хасково, началникът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, заместник-началникът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и служители на реда. И брутално извеждат Миневер на открито. Обвиняват я, че гласоподава вместо гласоподавателите.

Обясних, че това е нарушаване за закона и не го върша. От отдалеченост изяснявам на възрастни хора, които търсят помощ, по какъв начин да употребяват машината, описа Миневер на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на предизборните срещи на Централния лъч на Движението в Хасково.

Карадайъ и управлението на Движението особено се срещнаха с Шабан, с цел да й кажат какво е направила партията, с цел да отбрани правата й. Случаят на Миневер е един от 20 000-те на милиционерски произвол, които депутатите на Движение за права и свободи включиха в 197 парламентарни питания към вътрешния министър Бойко Рашков. В съвсем всички свои отговори някогашният министър признаваше от трибуната, че не е имало учредения за формиране на досъдебно произвеждане, което значи, че инспекциите са били неоснователни и с една единствена цел – заплашване.

Няколко пъти обяснявах на служителите на реда, че нарушават закона, тъй като нямат право да влизат в секциите за гласоподаване, а аз не съм викала полиция. Заявих им, че заставам на отдалеченост от машините и единствено споделям на хората по какъв начин да ги употребяват. Това е мое обвързване по закон като член на СИК, сподели Миневер Шабан на Карадайъ. Въпреки това младата жена била изведена на открито като нарушител. И там била заставена да подпише сигнален протокол.

Обвиняваха ме без доказателства. Всички други членове на СИК бяха очевидци и никой не беше склонен с тези обвинявания, сподели още Шабан. И добави: „ Беше ми доста обидно да ме изведат пред хората, да ме унизяват, като че ли съм надали не нарушител. ”.

Но ние няма да се уплашим от репресии. Това ни стимулира още повече да си вършим работата още по-добре, съобщи Миневер Шабан. Затова сме № 1, сподели тя на Мустафа Карадайъ. На тези избори младата активистка на Движение за права и свободи още веднъж ще е ръководител на секционна изборна комисия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР