МИНЕРАЛНИ БАНИХасковска Марица Пътят между Воден и Сусам вече е

...
МИНЕРАЛНИ БАНИХасковска Марица Пътят между Воден и Сусам вече е
Коментари Харесай

Срещат моми и ергени от Минерални бани и Първомай

МИНЕРАЛНИ БАНИ
" Хасковска Марица "

Пътят сред Воден и Сусам към този момент е изработен и в този момент сме на финалната фаза с кмета на Минерални бани да намерим пари за асфалтиране. Това съобщи кметът Първомай Ангел Папазов. Той гостува с част от своята администрация в Минерални бани.

На доста мероприятия сме споменавали, че има такова другарство сред нас. Младежите контактуват най-добре, а доскоро получих една покана през лятото да създадем среща сред момите и ергените от двете общини, добави той. Откритите басейни с минерална вода са обичаното място на доста първомайци. Изградени са доста нови хотели със СПА-услуги, които ги притеглят.

Преди седмица разговаряхме с Искендер и уточнихме, че ще свържем и друга инфраструктура – туристическите пътеки в двете общини. Искам да загатна и за тракийските шарапани. От 100 картирани шарапани в цяла България към 60 са на територията на общините Минерални бани и Първомай. Значи умерено можем да бъдем близки, тъй като тук традициите са от хиляди години, сподели още Папазов.

Голямата част от работата по този път, който ще ни свързва към този момент по-пряко, към този момент е свършена, планът е подготвен и единствената опция за довършването му е Министерството на финансите с министерско разпореждане. Друг вид няма, само че ние към този момент сме провели първите срещи и действия в тази посока, добави кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.

Той  наблегна и на балнеолечението и СПА-туризма. Всяка година по самодейност на общинските администрации ние посрещаме посетители от най-малко 4-5 общини от цяла България. Идвали са общините Сърница, Крушари, през месец април тук ще гостуват сътрудниците от Елин Пелин, разяснява още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР