МИНЕАПОЛИС — Конгресменът от Минесота Том Емър е последният кандидат

...
МИНЕАПОЛИС — Конгресменът от Минесота Том Емър е последният кандидат
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за конгресмена Том Емър, републиканецът от Минесота, номиниран за председател на Камарата на представителите

МИНЕАПОЛИС — Конгресменът от Минесота Том Емър е последният претендент на републиканците от Камарата на представителите за ръководител на Камарата на представителите.

Емер завоюва болшинство от гласовете на републиканската конференция във вторник, три седмици след историческото премахване на конгресмен Кевин Маккарти.

Политическата кариера на Емър обгръща 20 години и голям брой офиси и управителни позиции.

Конгресмените от Минесота Дийн Филипс, Том Емър влиза в центъра на националното внимание

Какво е политическото минало на Емър?

Емър е определен в Камарата на представителите на Минесота през 2004 година и служи там до 2010 година, когато се кандидатира за губернатор. Той загуби тази конкуренция от демократа Марк Дейтън с по-малко от 9000 гласа.

През 2014 година той беше определен в Камарата на представителите на Съединени американски щати в 6-ти окръг на Минесота, наследявайки някогашния представител Мишел Бахман. Той беше избран отново през 2018 година и 2022 година

Той бе определен за ръководител на Националния комитет на Републиканския конгрес през 2019 година и определен за мажоритарен бич през 2022 година

Според Есме Мърфи от WCCO Емър спи в офиса си в Конгреса, вместо да наеме апартамент.

В последната група претенденти за ръководител на Камарата на представителите, Емер беше един от единствено двамата, които гласоподаваха за засвидетелствуване на резултатите от президентските избори през 2020 година Емър е подкрепял някогашния президент Доналд Тръмп в предишното, макар че не е спечелил утвърждението на Тръмп за представител. Emmer е неведнъж подкрепян от групи за правата на абортите и има рейтинг A+ от Националната стрелкова асоциация.

Къде съставлява Том Емер?

Емер съставлява 6-ти окръг на Минесота, който обгръща елементи от централна и източна Минесота. Включва елементи от окръзите Анока, Бентън, Карвър, Хенепин, Шербърн, Стърнс и Райт.

Как Емер стана номиниран за ръководител на Камарата?

Преди отстраняването на Маккарти, Емер сподели, че изцяло поддържа някогашния ръководител и няма „ никакъв интерес към дворцовите интриги “, макар че името му се спряга като заместител.

Емър в началото поддържа конгресмен Стив Скализ от Луизиана като заместител на Маккарти и сподели, че има намерение да се кандидатира за водач на болшинството в Камарата на представителите. Когато офертите на Скалис и представителя Джим Джордан от Охайо се провалиха, Емер влезе в конкуренцията.

Емер стана номиниран за представител след пет кръга на скрито гласоподаване от конференцията на републиканците в Камарата на представителите във вторник. Той получи 117 гласа против 97 на конгресмен Майк Джонсън.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР