Минаването на втората тръба на проекта "Турски поток" през територията

...
Минаването на втората тръба на проекта "Турски поток" през територията
Коментари Харесай

Александър Ненков: Минаването на втората тръба на Турски поток през България е приоритет за страната

Минаването на втората тръба на плана "Турски поток " през територията на България е приоритет за страната. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ и член на енергийната комисия Александър Ненков във връзка информация в съветския в. "Комерсант ", че втората тръба на "Турски поток " ще мине през България, Сърбия, Унгария и Словакия.

Желанието на министъра на енергетиката и на сътрудниците от "Булгартрансгаз " е този план да залегне в енергийната тактика на страната, означи Ненков. По думите му няма да има проблем с финансирането на плана от българска страна. Той уточни, че на съвещание на енергийната комисия в Народното събрание представители на "Булгартрансгаз " са показали, че приходите, които се чакат, са в пъти над това, което страната и надлежно компанията ще може да влага в плана.

Притеснение по думите на депутата обаче будят късите периоди за създаване на трасето през България. Трябва да се положат всички старания и от страна на държавното управление, и от страна на Народното събрание в най-кратки периоди да го осъществим, сподели той. Правителството върви в тази посока - да запазим и надградим своята директна роля на Балканите, уточни Ненков. Той добави обаче, че такава е конюнктурата и геополитиката, че за един момент страната може да се окаже не във водеща, а в догонваща позиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР