Миналият уикенд е бил първият в Ню Йорк без стрелба

...
Миналият уикенд е бил първият в Ню Йорк без стрелба
Коментари Харесай

За първи път от четвърт век: Полицията в Ню Йорк се похвали с уикенд без стрелба

Миналият уикенд е бил първият в Ню Йорк без пукотевица от 1993 година, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на полицията в мегаполиса.
"Изкарахме петък, събота и неделя без нито една пукотевица, нито ликвидиране. Това се случва за първи път от десетилетия и е нещо, с което освен нюйоркската полиция, само че и всички нюйоркчани могат да се гордеят ", акцентира на конференция началникът на локалната полиция Джеймс О'Нийл.
Според полицейски данни последният уикенд без пукотевица в града с население от 8,5 милиона души е бил през 1993 година
"Прозорецът " без пукотевица в Ню Йорк се е отворил към 11.37 ч. (18.37 ч. българско време) в четвъртък, когато водач е бил ранен зад кормилото на колата си в Бруклин, и се е затворил в 13.15 ч. (20.15 ч.) в понеделник, когато мъж е бил прострелян в крайници в Бронкс.
Нюйоркската полиция регистрира наклонност на понижаване на броя на стрелбите във финансовата столица на Съединени американски щати - от началото на годината до 7 октомври в града са били простреляни към 600 души - спад от 1,1% по отношение на същия интервал през предходната.
Броят на убийствата в Ню Йорк обаче се е нараснал тази година, откакто предходната бе "само " 292 - на най-ниското си ниво от 50-те години на предишния век. През първата половина на тази година в града са били регистрирани 147 убийства - с 8% повече по отношение на същия интервал през предходната. Повечето от тях са били осъществени в няколко квартала в Бруклин и Бронкс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР