Миналата седмица, в резултат на действията на Специализираната прокуратура и

...
Миналата седмица, в резултат на действията на Специализираната прокуратура и
Коментари Харесай

Разбиха наркобанда, продавала по 50 кг хероин, кокаин и екстази


Миналата седмица, вследствие на дейностите на Специализираната прокуратура и ГДБОП, бе обезвредена незаконна група за произвеждане и разпространяване на опиати, която е работила на територията на цялата страна.

Това разгласи на ексклузивен брифинг ръководителят на Специализираната наказателна прокуратура Димитър Петров. "Ако си спомняте, преди година в София бяха популяризирани листовки, на които пишеше "Те тровят вашите деца " и имаше фотоси на на лицата на наркоразпространители. Хората от тези фотоси са взели участие във въпросната разрушена група. Към момента има 32-ма обвинени. Седем са "задържани под стража ", а огромна част за оповестени за търсене с европейска заповед за арест ", сподели още Петров.

"Трима са ръководителите на групата, само че все още няма да загатвам техните имена ", добави от своя страна наблюдаващият прокурор по делото Красимир Тренчев. "Престъпната група е работила в три посоки. Първото е било продажбата на опиати на едро, като тук приказваме за количества от по 50 кг и повече. Продавали са хероин, кокаин, екстази, коноп. Второто направление е било дилърската мрежа построена от тях. Третото направление е продажбата на опиати в нощни заведения и паркове. Работили са на територията на цялата страна. Някои от участниците в групата са се включвали непринудено, а други са били принуждавани принудително - имало е закани, физическа разпра. Групата е функционирала от към 4-5 години, а по нея работим от 2 години и половина. Групата е била надълбоко тайна. Дилърите на най-ниско равнище в никакъв случай не са се срещали с ръководителите. С европейска заповед за търсене са оповестени 25 индивида ", разгласи прокурор Тренчев.

"Работим интензивно по инспекцията на БАБХ. Изискваме документи, когато приключим ще получите информация ", отговори на журналистически въпрос в края Димитър Петров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР