Миналата седмица проведохме среща с адвокатите на двете семейства с

...
Миналата седмица проведохме среща с адвокатите на двете семейства с
Коментари Харесай

Адвокат: Обезщетението за родителите на разменените бебета ще бъде прецедент

„ Миналата седмица организирахме среща с юристите на двете фамилии с разменените бебета. На нея беше препоръчано съдействието на болница „ Шейново “. Предложихме да осигурим лечебна помощ при нужда. Вратите на болничното заведение бяха отворени и за двете фамилии, и за техните юристи, в случай че желаят, да извършат новата замяна там. Решението да не го създадат, допускам, че е и на двете фамилии, и на техните юристи. “

Това разяснява Вили Костадинова, юристът на болница „ Шейново “.

„ На срещата, за която загатнах, неофициално беше декларирано предпочитание за обезщетение от юристите на двете фамилии за неимуществени вреди. Ръководството на болничното заведение е подало това искане към Столична община, която е неин принципал. Компетентност на общината е да вземе решение дали би желала да подписа извънсъдебно съглашение. Ако не се реализира единодушие по този въпрос, може да бъде предявена правосъдна рекламация. Не е рационално да се слагат периоди. Претенциите би трябвало да се изразят в писмен тип “, уточни пред bTV Вили Костадинова.

Тя добави, че определянето на компенсацията ще бъде казус, тъй като подобен случай досега не е имало. „ Съдът дефинира компенсацията по правдивост “, уточни още юристът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР