Миналата седмица Пекинският университет стартира първия си прием на студенти

...
Миналата седмица Пекинският университет стартира първия си прием на студенти
Коментари Харесай

Пекинският университет стартира прием в специалност роботика

Миналата седмица Пекинският университет започва първия си банкет на студенти в специалността роботика, с цел да отговори на растящата потребност от гении в бързо разрастващата се промишленост за изкуствен интелект в страната, предава Радио Китай.

Университетът сподели, че факултетът по роботика включва преподаватели от неговите Център за проучване на роботи, институти по технология, математика, компютърни науки и други дисциплини.

Предметите покриват необятни области, вариращи от динамичност и надзор на роботи, биомиметичен дизайн на структурата, интелигентни системи до взаимоотношения човек-компютър.

Първата група студенти по компетентност ще е формирана от 20 до 30 души, сподели Уан Цинин, заместител шеф на Центъра за проучване на роботи към университета. По думите му, изкуственият разсъдък и роботиката играят все по-важна роля в софтуерната гражданска война и са една от основните области на развиване, на които доста страни по света обръщат внимание.

Уан сподели, че Пекинският университет се надява да култивира водещи гении, които да овладеят основните технологии свързани с роботиката и да подкрепят научно-технологичното развиване на Китай.

Университетът е измежду 35-те в Китай, които стартират да записват студенти по компетентност роботика и изкуствен интелект в устрема на страната да построи мощен фонд за гении. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР