Миналата седмица обсъдих лошото състояние на демокрацията в уеб семинар,

...
Миналата седмица обсъдих лошото състояние на демокрацията в уеб семинар,
Коментари Харесай

Въпреки всичките си недостатъци, демокрацията все още е по-добра от автокрацията

Миналата седмица разисках неприятното положение на демокрацията в уеб семинар, проведен от индийска медийна организация. След моята презентация член на публиката попита за какво индийците въобще би трябвало да се интересуват от народна власт. Не беше ли западна концепция, натрапена на останалия свят? Няма ли разрастващите се страни да са по-добре с обичайните автокрации?

Бях по едно и също време смутен и удовлетворен от този въпрос — смутен, тъй като споделя нещо, когато член на образования индийски хайлайф го зададе в обществен конгрес, само че удовлетворен, тъй като Знам, че мнозина в този момент си задават въпроса и освен в разрастващите се страни. Привлекателността на тиранията нараства.

Свободата в света 2024 година, отчет на самостоятелния мозъчен концерн Freedom House, твърди, че „ световната независимост понижава за 18-та поредна година през 2023 година “. През последното десетилетие се следи огромен спад в политическите и гражданските права в доста разрастващи се страни. Под ръководството на Нарендра Моди Индия, уви, е една от тези ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР