Миналата седмица Лукойл взе решение и премести цялата си икономическа

...
Миналата седмица Лукойл взе решение и премести цялата си икономическа
Коментари Харесай

Българският Лукойл наля 90 млн. лева в хазната

Миналата седмица " Лукойл " взе решение и реалокира цялата си икономическа активност от Нидерландия в България.Оттук нататък компанията ще заплаща налози тук това заяви вицепремиерът Христо Алексиев в Държавното дружество " Ръководство на въздушното придвижване ", където пристигна за показване на новия уебсайт на компанията.

Днес  " Лукойл " преведе предплатен налог в размер на 90 млн. лева, те към този момент са постъпили в държавния бюджет. Това е налог общ приход, както и 73 млн. лева по отношение на регламента за свръхпечалбите. Тези 90 млн. като размер и сума са повече, в сравнение с 20 години обратно, които компанията е платила на страната.

Във връзка с цените на горивата Алексиев сподели, че бензин А 95 струва  2,70 лева " От август, откогато стартира работа служебното държавно управление, досега, цените на горивата са спаднали с 60-70 ст. От една страна мислим, че " Лукойл " би трябвало да заплаща всички налози в България, от друга обаче ще създадем всичко допустимо цените на горивата да се запазят и да вървят надолу. Трябва да се работи в двете направления - страната да си получава данъцита и цените на горивата да се намаляват. Това е наша предпочитана политика ", сподели той.

На въпрос дали страната ще поеме ръководството на компанията, Алексиев съобщи, че това не е толкоз елементарно. Нужни са доста съществени запаси, защото това не е единствено преправяне на недопечен петрол в самата рафинерия, това е логистика, дистрибуция, вие видяхте какво направи държавната петролна компания във връзка с горивата - две години нямаше никакви резултати и тя беше закрита от служебното държавно управление, сподели той. Не е въпросът в оперативния надзор, а дали страната има ресурса да го прави, за момента не бих споделил, че го има, съобщи вицепремиерът.

Парламентът следва да разиска през днешния ден на изключително съвещание Законопроект за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия, както и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР