Миналата седмица лидерите на двете управляващи формации се разбраха всяка

...
Миналата седмица лидерите на двете управляващи формации се разбраха всяка
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще гласуваме против референдума на ”Възраждане”, той е незаконен

Миналата седмица водачите на двете ръководещи обединения се схванаха всяка седмица да имат срещи във вторник, с цел да уточнят законодателните цели и други значими въпроси.

 

Петков изрази вяра в срещата на следващия ден да вземат участие министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел, които, по думите му, са доста значима част от „ силата на това държавно управление “ и тяхната съгласуваност е основополагащата връзка, с цел да продължи работата и отсега нататък.

 

На лидерската среща по думите на Петков ще бъдат разисквани всички въпроси, които би трябвало да се случат в Народното събрание, както и управническата стратегия.

 

Това би трябвало да го вършим регулярно, с цел да сме в съгласуваност, има доста действия, които занапред би трябвало да станат, добави Петков. Имаме въпроси за решение, свързани с комисиите, с регулаторите, даде образец той.

 

На въпрос дали се върви към подписването на общ документ сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ Петков отговори, че в никакъв случай не са говорили за съдружно съглашение.

 

„ В момента значимото е да имаме регулярните срещи и да си координираме идващите стъпки по значимите за страната въпроси. В този миг сме се разбрали, че ще имаме постоянни срещи ”, обясни Кирил Петков.

 

Във връзка с референдума по самодейност на " Възраждане " за опазване на българския лев като единствена публична валута в страната до 2043 година, който би трябвало да влезе за разискване на следващия ден в пленарната зала, Петков разяснява, че съгласно него първо би трябвало да мине през комисия. Затова и Петков чака в сряда най-вероятно въпросът да бъде разискван в правната комисия.

 

За ПП-ДБ провеждането на този референдум не е законно, тъй като тематиката е обвързвана с контракт сред България и Европейски Съюз. Не мисля, че ще го нападаме пред Конституционния съд, а просто ще гласуваме срещу. Не мислим, че референдум с този въпрос е легален, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Кирил Петков изясни, че към момента не е ясно коя ще бъде номинацията на ПП-ДБ за шеф на Българска народна банка.

 

„ Знам, че Даниел Лорер го спрягат непрестанно, той беше доста добър претендент за български еврокомисар, само че не беше предпочетен, по тази причина ще бъде с мен един до друг в Народното събрание ”, разяснява Петков.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР