Миналата седмица ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София

...
Миналата седмица ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София
Коментари Харесай

От ГДБОП сбъркали адрес, тормозили невинно семейство и... избягали

Миналата седмица ГДБОП и Специализираната прокуратура направиха акция в София по следствие за проведена незаконна група за рекет, имотни измами и разпространяване на опиати. Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, арестувани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинявания

С bTV се свърза семейство от столичния квартал „ Левски Г “, което твърди, че по простъпка ГДБОП разрушили вратата на техния апартамент, поставили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с незаконната група.

„ Миналият понеделник „ аз се разсъниха в 6 без 5 от огромен тропот, от побутване на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: „ Какво става? Кой бута? “. Един господин се появи и сподели: „ Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП “. Аз ги запитвам: „ Къде отивате? Кого търсите? “. Вика: „ Тихо, безшумно, против Вас отиваме “. Викам: „ Как против нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе “ (…) Виждам доста хора с качулки, с автомати, стартират да блъскат вратата, да крещят “, описа прекарванията си Десислава Крумова в утринния блок на малкия екран.

По нейните думи тя се пробвала да изясни на служителите на реда, че вършат неточност, а те ѝ отвърнали: „ Млъкни, отпадък! “.

Спецполицаите нахлули в жилището на щерка ѝ и шурей ѝ, които били блъснати на пода и им били поставени белезници. Мъжът изясни, че никой от служителите на реда не се е показал, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са чиновници на реда. На въпроса му какво става, те дали отговор, че „ ще разбере от малкия екран “.

Пострадалият твърди, че откакто са му поставили белезници, са употребявали електрошок върху него, а той видял, че ритали брачната половинка му, която неотдавна била родила. След това го попитали дали се споделя Станислав, а той дал отговор, че не е този човек.

Полицаите създали информация и разбрали, че са сбъркали блока. Изчезнали за секунди без да кажат нищо. По-късно пристигнал шефът на баретите и се извинил, като споделил, че такива неща се случват, а повода била, че ги объркала навигацията им.

Пострадалият е уплашен и не желае да покаже лицето си, опасява се да няма нови последици за него.

Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало навлизане на неправилен адрес при спецоперация и се прави инспекция по случая.

Семейството е изрично, че ще търси правата си и то не толкоз поради материалните вреди като разрушената врата, а поради психическия стрес и отношението на служителите на реда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР