Миналата седмица аз, като министър-председател, бях извикан от прокуратурата и

...
Миналата седмица аз, като министър-председател, бях извикан от прокуратурата и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Чакам сигнали срещу Прокопиев

„ Миналата седмица аз, като министър-председател, бях извикан от прокуратурата и входирах информация за 19 души. Исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща внимание и не ги пропуща. В Брюксел споделих, че са 20 души. За 19 бяхме събрали медийни изявления, а на 20-тия го предадохме ”.

Това сподели министър председателят Кирил Петков по време на чуването си в Народното събрание.

„ Няма наши и ваши. Всички са равни пред закона. Моля ви, в случай че имате ясни сигнали за което и да е лице, в това число и Прокопиев – веселя се да ми ги предадете. Оттук нататък всички ще са под един критерий ”, съобщи Петков в отговор на депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев.

" Чакам сигнали от вас и бих ги предал на драго сърце на прокуратурата. Никога не сте чували от мен думите „ Не закачайте този или оня кръг ". Аз съм министър-председател на цяла България ”, добави министър председателят.

Той бе запитан от Цонев на какъв принцип са определени тези 19 лица, включени в листата, който министър председателят занесе в прокуратурата преди дни. " Разбрахме, че главният източник за този лист е гугъл ", уточни Цонев. Той изясни, че сътрудника му Делян Пеевски няма заеми като физическо лице от ББР. Като миноритален участник в " Булгартабак " с 5% от капитала, се оказва, че сдружението има заем, който е безупречен и се обслужва, изясни Цонев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР