Миналата година Ямбол влезе в националните медии покрай светещата комета,

...
Миналата година Ямбол влезе в националните медии покрай светещата комета,
Коментари Харесай

От Китай до площада в Ямбол: Дядо Коледа поскъпна от 1 452 лв. на 62 472 лв.

Миналата година Ямбол влезе в националните медии около светещата комета, която струваше 82 392 лв.

В Ямбол тържествено възпламениха светлините на коледната декорация. Новите детайли, поръчани от Общината са на обща стойност 92 280 лева Най-големият и безценен продукт е фигура на седящ Дядо Коледа, за който Общината е платила на варненската компания „ Призма Лайт Про ” 62 472 лева Същата апаратура в Китай, в онлайн магазина Alibaba.com, се предлага на цена от 800 $ или 1 451,86 лв..

В непосредствена непосредственост до паметника на Васил Левски са ситуирани и 2 броя 3D гъби и 3 броя/ ”стръка ”/ 3D светещи макове. За трите фигури на цветя Община Ямбол е заплатила 18 148 лв.. Не безусловно същите, само че сходни по визия и размер цветя в същата платформа се оферират по 15 $ всяко. Това прави почти за трите мака – не повече от 71 лв.. Двете светещи гъби, закупени за 11 660 лева имат също своите аналози в Alibaba.com, където цената им е по 145 $ броя или общо за две гъби – 526 лева, оповестява netnews.bg.

Новите детайли в коледната декорация на Ямбол са доставени по социална поръчка от октомври т.г., извоювана, както и предходни, от „ Призма Лайт Про ” ЕООД гр. Варна. Фирмата е имала ангажимент за общо 92 280 лв. с Данък добавена стойност да изготви „ идейна идея и образно показване на коледно-новогодишна декорация, както и доставка и монтаж ” на изброените три типа детайли – седналия Дядо Коледа, трите мака и двете гъби.



Остава без отговор въпросът по какъв начин от 1 452 лева за закупуване, цената, примерно на Дядо Коледа, скача на 62 472 лева, даже с включени доставка и монтаж. Същото важи и за по-дребните попълнения от гъби и светещи стръкове цветя.

С новите попълнения през 2023, общата сума, разходвана от Община Ямбол за коледна декорация на централния площад за последните 4 години възлиза на близо 345 000 лв..

Миналата година Ямбол влезе в националните медии около светещата комета, която струваше 82 392 лв.. Общо през 2022 година новите детайли тогава възлизаха на 105 384 лв..

Винаги има потребност от празнична атмосфера, оставяме на ямболлии да си имат мнение какъв брой средства би трябвало да се разходват за декорация и украшения, на които ще се радваме в границите на 2-3 седмици. Нужно ли е площадът да бъде претъпкан с декоративни фигури, а коледният базар, примерно, да е в Градския парк. Масовата процедура в европейските страни е коледната атмосфера да се реализира с едно централно коледно дърво и добре проведен базар към него. Атмосфера по никакъв начин не липсва.
     Коледният базар в Прага, 2023 г.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР