Миналата година Сара Сабри влезе в историята, тя стана първата

...
Миналата година Сара Сабри влезе в историята, тя стана първата
Коментари Харесай

Първата египтянка, летяла до Космоса: Посветих живота си на тази мисия

Миналата година Сара Сабри влезе в историята, тя стана първата египтянка, изпратена на задача в космоса. Това заяви CNN. 

С обучение в региона на инженерството и биоастронавтиката тя беше определена от организацията с нестопанска цел Space for Humanity да се причисли към петима други галактически туристи на борда на суборбиталния галактически полет Blue Origin NS-22 през август 2022 година На Сабри ѝ следва да отбрани докторска степен по аерокосмически науки в Университета на Северна Дакота. 30-годишната жена споделя, че е осъзнала, че в галактическите проучвания " съществуват доста малко благоприятни условия, в случай че не си от Запада ". В отговор на това тя основава Deep Space Initiative ( “Инициативата за дълбокия космос ” - дословен превод от англ. ез. - бел. ред.) - организация с нестопанска цел, основана в Колорадо, която има за цел да усили достъпа до галактическата промишленост за хора от всички пластове на обществото, като им даде благоприятни условия за научни проучвания и обучение. 

CNN беседва със Сабри по време на авиошоуто в Дубай предходната седмица. Ето какво сподели тя: 

Как се почувствахте, когато разбрахте, че сте определена да отидете в космоса? 

Обадиха ми се на годишнината от задачата " Аполо 11 ", 50 години от кацането на първите хора на Луната, тъй че това е доста специфичен ден за мен, разяснява Сабри. Имайки поради моя генезис,  постоянно ми е било мъчно да се осъществявам, показва тя.  

‘I’ve dedicated my life to this mission’: Sara Sabry on making space exploration more accessible
— David Papp (@DavidPapp)
Какво изпитахте, когато излетяхте? 

Това е най-вълнуващото нещо, което в миналото съм преживявала. Когато се издигаш, усещаш звука на моторът и доста бързо небето се трансформира от светлосиньо към по-тъмно синьо, към лилаво, а в някакъв миг става черно. Това, което видях беше красиво, а аз бях във екстаз. Мисля, че това е най-освобождаващото възприятие, което всеки може да изпита, споделя дамата.  

The FIRST Female Egyptian Analog Astronaut and Founder/CEO of Deep Space Initiative, I had an inspirational conversation with Ms. Sara Sabry. Her goal is to make space research & internships for students across the globe more accessible!

Interview at
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР