Миналата година Dell представи Concept Luna - концепция за устойчив

...
Миналата година Dell представи Concept Luna - концепция за устойчив
Коментари Харесай

Dell изненада с разглобяем лаптоп

Миналата година Dell показа Concept Luna - идея за резистентен дизайн при преносимите компютри, който би разрешил елементарно подменяне и преизползване на съставни елементи. 
 Asus Zenbook 17 Fold OLED и всичко за новия преносим компютър
Сгъваем екран единствено за най-платежоспособните

Пригответе си няколко хиляди

Година по-късно софтуерният производител разполага с подготвен модел на преносим компютър, формиран напълно от модулни съставни елементи, който може да бъде раздрънкан изцяло в границите на единствено 30 секунди. 

За разглабянето не са нужни отвертки или други сходни принадлежности, а единствено една дребна джаджа, сходна на топлийка за отваряне на SIM резервоар в смарт телефон. 

Сглобяването се случва също толкоз елементарно и бързо, като всеки обособен съставен елемент “кликва ” на място и не се постанова да използваме доста мощ. 

В случая Dell показват Concept Luna с 13-инчов преносим компютър, само че модулният дизайн би могъл да се приложи и при по-големи или по-малки преносими компютри. 
 Снимка 599724

Още по-интересното е, че посредством този дизайн на хардуера инженерите на Dell са съумели да спестят много място, което би могло да се употребява охлаждащи вентилатори. 

Това от своя страна би разрешило и потреблението на по-мощни процесори и чипове без риск от прегряване. 
 Снимка 599723

Най-важното обаче е, че модулната идея разрешава на всеки консуматор напълно самичък да отстранява и заменя развалени съставни елементи, както и да преизползва остарели такива. 
 Apple, MacBook и какъв брой коства сами да създадем ремонт на един преносим компютър
Колко коства ремонтът на един MacBook

Жокер: доста!

Така ще се спестят средства от поправки и поддръжка, само че ще се редуцират съществено и количествата електронни боклуци, защото потребителите ще могат по-лесно да надграждат и по-дълго да употребяват устройствата си, споделят от Dell. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР