Миналата година бях при вас и ви запознах с разкопките

...
Миналата година бях при вас и ви запознах с разкопките
Коментари Харесай

МС отпуска 100 000 лв. за разкопките на Хераклея Синтика

Миналата година бях при вас и ви срещнах с разкопките на Хераклея Синтика. Тогава помогнахте целево и свършихме доста работа, написа novini.bg.

Това съобщи при започване на днешното съвещание на Министерски съвет археологът Людмил Вагалински, който управлява разкопките на комплекса Хераклея Синтика. Правителството ще отпусне в допълнение 100 000 лв. по бюджета на Министерството на културата за обекта. " Успяхме да разкрием 2/3 от централния площад на града. В момента това е най-посещавания археологически обект, а около него и музея в Петрич също е най-посещван, като изключвам музеите в София. Идват туристи от над 50 страни. По статистика идват на 60 000 души и то в случай, че инфраструктурата не е подготвена. Като гласувате пари за път, и нещата ще станат още по-добре. Рекламираме обекта доста необятно. Успяхме с помощта на помощта от Министерски съвет и на община Петрич да превърнем Хераклея в един отличен археологически обект ", похвали се Вагалински.

" Ще дойдем да забележим. Нали работите на макс? ", попита премиерът Бойко Борисов. " В момента не. Нямаме пари ", отговори арехеологът. " Е, по какъв начин по този начин нямате? Нали през днешния ден даваме ", остана учуден Бойко Борисов. " Трябва да се обнародва в " Държавен вестник " и тогава ", сподели Вагалински. " Още на следващия ден почвайте да работите и не се тормозете ", разпореди министър-председателят.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР