Минаха времената, в които голяма купа, пълна с бланширани картофи,

...
Минаха времената, в които голяма купа, пълна с бланширани картофи,
Коментари Харесай

Седем места в София с прекрасни пържени картофки

Минаха времената, в които огромна купа, цялостна с бланширани картофи, минаваше за деликатес в някои заведения. Отдавна търсим усета на същинския пържен картоф, назоваваме го “домашен ”, въпреки да ни е ясно, че това е единствено израз и се надяваме, че мазнината му се сменя задоволително постоянно. Нормално изпържените, преди малко нарязани картофки към този момент са норма в доста заведения за хранене, даже и в тези за бързо хранене. Ето някои от най-хубавите в тази дисциплинираност:

Тук картофките се сервират в едни доста сладки купички със наследник кант, които припомнят тези на баба ми. Идеално нарязани, хрупкави по края и мекички в средата.

Става дума за фамозния “чипс ”, за който децата ни уговарят при всеки комфортен случай. Получава се единствено от избран вид картофи, които в ресторанта зареждат особено за задачата.

В компанията на бургер, сос и кетчуп, с доста подправки – такива са картофките на “Скаптобара ”.

Аз персонално доста ги обичам – може би поради подправките и лютеницата, в която можеш да ги топиш...

Ами, класика. Дори и картонената кутийка не може да анулира този безспорен празник на лакомията. Ако пък се прибавят и дежурните майонеза и кетчуп, нещата отиват към цялостен разгул.

" Ракета "
Ами няма по какъв начин, в соца пържените картофи бяха измежду най-примамливите гастрономически изкушения. В " Ракета " пазят достойнството на този феномен.

" К.Е.В.А "
Най-хубавото на КЕВА е ситуацията, в която българската кухня ти се вижда още по-хубава, това включва и пържените картофки. 

Горната селекция не претендира за представителност, а се базира единствено на персонални усещания и пристрастия. Ако имате други оферти, ще се радваме да ги споделите с нас!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР