Минаха само няколко дни откакто японската космическа агенция JAXA показа

...
Минаха само няколко дни откакто японската космическа агенция JAXA показа
Коментари Харесай

Японската програма Hayabusa изпрати нови кадри от астероида Рюгу

Минаха единствено няколко дни откогато японската галактическа организация JAXA сподели първите изображения, изпратени от повърхността на метеорита Рюгу, само че сондата Hayabusa-2 и нейната войска от необикновени мини-роувъри не престават да доставят всевъзможни страхотни фотоси и това е единствено началото на тази историческа задача.

Последните фотоси в действителност са даже по-добри от първите, които са изпратени от Hayabusa. Те са доста по-ясни и наподобяват по-скоро като фрагменти от филм на ужасите. JAXA даже отдели време да синхронизира дребна анимация, употребявайки няколко от фотосите, направени поредно.

Както може да се види от фотосите, метеоритът е изсъхнал, каменист обект с обилие от отчупени скали, които запълват повърхността му. Може да наподобява скучно, само че Рюгу е забавно тяло по редица аргументи, не на последно място от които е неговата особена форма. Учените се надяват да открият нещо, което може да им даде повече информация, както за Рюгу, по този начин и за други сходни метеорити.

Астероидите се провеждат в класове въз основа на това, по какъв начин наподобяват и какъв е съставът им. Рюгу е неповторим с това, че се намира на границата сред C-тип и G-тип галактически скали.

Hayabusa-2 започва по пътя към метеорита през 2014 година и му бяха нужни към четири години, с цел да стигне до Рюгу. Сондата влезе в орбита към метеорита в края на юни тази година. Тя разпростра първата си двойка роувъри на повърхността на обекта по-рано този месец и изпрати назад първите фотоси след кацането на 21 септември.

Очаква се корабът да изпрати още мини роувъри на повърхността на метеорита, както и устройство с формата на куб, снабдено с принадлежности за четене и изпращане на данни назад на Земята. По-късно, и Hayabusa-2 ще се допре до скалата, ще я сондира и ще вземе проба, с която ще лети назад до Земята, където се чака да дойде в края на 2020 година Това е една в действителност сериозна задача, за която се надяваме да приключи сполучливо. Дотогава можем да се радваме на изпратените фотоси от един отдалечен непознат свят.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР