Мина много време, преди селекционерът на Аржентина Лионел Скалони да

...
Мина много време, преди селекционерът на Аржентина Лионел Скалони да
Коментари Харесай

Лионел Скалони: Научен съм да не се предавам

Мина доста време, преди селекционерът на Аржентина Лионел Скалони да застане пред публицистите, откакто отборът му стана международен първенец. Той и тимът се отдадоха на буйна наслада, а треньорът отиде на брифинга с фланелка на “албиселесте ”.

Скалони, който през 2018 година стартира като краткотраен ментор след неуспеха в Русия, само че още през ноември бе назначен за непрекъснато, благодари на тима и щаба си. Както и на целия аржентински народ за поддръжката.

" Винаги приказваме за фамилиите си в такива моменти, рече той. - Моите родители ме научиха в никакъв случай да не се предавам. Всеки треньор, освен аз, желае да прави нещата добре. Аз съм късметлия да бъда тук. Това е необикновен миг, не може да го опиша. ”

Скалони поплака. Той съобщи, че е било нужно време на играчите да си повярват, а и на него самия да се сработи с тях. Доволен е, че е построил колектив, като отдаде триумфа в Катар точно на това. Като повратна точка посочи извоюваната Копа Америка през предходната година в Бразилия и то след победа над домакините на финала.

Именно тогава е почнал да има вяра, че тимът му може да стигне надалеч в Катар. Трудно намираше думи да благодари на Лео Меси и да акцентира качествата и заслугите му.
Дидие Дешан
" Вложихме доста сила и сърце, с цел да се върнем в мача. Когато се върнеш от нищото и все пак успеха ти се изплъзне за малко, е доста мъчно да го приемем. Но би трябвало да го приемем ", бе първият коментар на международния първенец от 2018 година пред френската национална телевизия TF1.
Юго Лорис
" Реагирахме след неприятното начало. Това беше съвсем като боксов мач, ударите следваха един след различен, съобщи вратарят и капитан Юго Лорис. - Единственото страдание, което можем да имаме, е, че изцяло пропуснахме първото полувреме. Но не се оставихме.

Трябваше да има победител и той бе избран след дузпи. Беше грубо. Чувстваме се празни сега. Можехме да се откажем  при 0:2, само че продължихме да имаме вяра и бяхме покрай цялостен поврат. Но очевидно ориста не искаше да ни се усмихне. При това състояние в 120-ата минута можеше да стане 4:3 за нас... Трябва да поздравим аржентинците, които направиха огромен шампионат и огромен край. ”

" Не е в този момент моментът да приказваме за бъдещето ми. Трябва да мине време, да видя нещата от различен ъгъл и ще отговоря. Това беше мъчителна вечер за всички играчи, за щаба, за последователите, макар че направихме огромен мач. Но това е болката да загубиш ", сподели още Юго Лорис, който обмисля отдръпване от селекцията.
Рафаел Варан
" Много сме разочаровани, дадохме всичко. Имахме доста проблеми по време на шампионата, само че се борихме до края. Днес цялостен час не бяхме в мача. Върнахме се и имахме опция и да спечелим. Много съм горделив с този тим. Дадохме всичко, с високо вдигнати глави сме ", разяснява бранителят Рафаел Варан, който бе заменен в продълженията поради изтощеност.

“Играта вървеше доста бързо. Върнахме се и физически бяхме по-добре от тях. Започнахме да натискаме и да имаме вяра, че ще спечелим. Не бяхме надалеч от това да създадем цялостен поврат. Имаме мощна душeвност в този тим, играем със сърце. Това ни оказа помощ да стигнем до финала. Но не беше задоволително да спечелим. ”
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР