Мими Христова (57 кг) ще спори за златото на Европейските

...
Мими Христова (57 кг) ще спори за златото на Европейските
Коментари Харесай

Мими Христова на финал

Мими Христова (57 кг) ще спори за златото на Европейските игри в Минск. Българската боркиня записа три безупречни победи, с цел да стигне до борбата за купата.

На 1/2-финал Христова се оправи решително с туркинята Гун Бедиха с 6:2 т. Нашата направи две офанзиви за по 2 т. и още две за 1 т. Преди това тя тушира на старта Франческа Инделикато (Ит), след което се наложи и над Альона Колесник с 6:0. Азерката е трета от последните две Европейски шампионати. За купата българката излиза тази вечер против Ирина Курочкина (Блрс), която в другия 1/2-финал би Анастасия Ничита (Укр) с 8:6 т.

Най-голямата ни вяра Тайбе Юсеин (62) обаче не можа да стигне финала. На предпоследното ходило тя загуби от остарялата си познайничка Юлия Ткач (Укр) с 8:11, от която падна и във финала на " Дан Колов " по-рано тази година. На тепиха украинката дръпна с 8:0, само че българката изравни. Впоследствие обаче Ткач добави нови 3 т. към актива си, с цел да победи. В другия 1/2-финал Елмира Гамбарова (Азер) надделя Криста Инце (Рум) с 4:1. Юсеин, която е настояща международна и двукратна европейска шампионка, стартира с победа над унгарката Габриела Слезиш с 6:0 т., а по-късно надделя и шведката Йохана Метсън с 4:0. Българката ще се бори за бронза през днешния ден.

При леките Миглена Селишка (50) още веднъж не съумя да преодолее Оксана Ливач (Укр), от която загуби във финала на европейското по-рано през годината. Сега трикратната еврошампионка за девойки отстъпи с 1:2. А на старта нашата не даде късмет на рускинята Анджелика Ветошкина - 11:0.

При тежките Мария Оряшкова (76) завърши още на старта. Тя бе туширана от Ала Белинска, а в идващия кръг украинката загуби и не съумя да изтегли нашата до репешажите за бронза. Оряшкова е единствената състезателка в Минск, която взе участие в два спорта. Тя се окичи със злато в самбото.

София Георгиева (68) преодоля сполучливо репешажите, като надделя румънката Александра Анхел с 2:1 и нощес излезе в директен двубой за бронза против Дануте Домикатите (Лит), пета от Евро 2019.

Свободнякът Георги Вангелов (57) остана пети. Националът ни загуби от международния първенец Завур Угуев (Рус) с 2:10.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР