Мими Добрева обича природата и прави най-красиво зелените пейзажи, които

...
Мими Добрева обича природата и прави най-красиво зелените пейзажи, които
Коментари Харесай

Красивото зелено на Мими Добрева

Мими Добрева обича природата и прави най-красиво зелените пейзажи, които може да си визиите.

През последните години тя се вглежда в другите настроения и нюанси на езерото в квартала, в който живее. Споделя, че всичко, което един художник рисува, е отражение на протичащото се към него, на всички усеща и прекарвания. Наблюдаването и рисуването на природа за нея е отпускащо, освобождаващо, метод да опознаем и себе си по-добре. И съумява да трансформира рисуването от натура в художествено прекарване и да сътвори, посредством живописта си и пластичния си език, портретен облик на своите наблюдения.

Мими Добрева е родена в град Попово. Завършва НХА през 1977 година в класа на проф. Добри Добрев. От 1982 година до през днешния ден има над 20 независими изложения, както и участия в голям брой групови експозиции в България, Германия, Унгария, Хърватска.

Носител е на редица награди, измежду които Награда за живопис на ОХИ, Кюстендил (1993 г.), Награда за живопис в „ Салон 2011 “, София и Наградата за живопис в районния конкурс в София на Алианц България (2014 г.).

Нейни произведения са владеене на НХГ, СГХГ, градските галерии в Габрово, Смолян, Монтана, Пазарджик, Добрич, Кюстендил, както и в голям брой частни сбирки в България, Англия, Белгия, Унгария, Съединени американски щати и Япония.

Разходка в фотоси из прелестното " зелено`` ателие на Мими Добрева:



















Снимки: Ани Петрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР